penjejak tegar

Friday, May 15, 2009

mau balik ipoh!!

wah..wah..rajin betul blogger-blogger lain update blog yer!!! korang memang layak aku gelar BLOGGER YANG TEGAR la.. :) syabas!!! syabas!!! lately, aku teramat busy.. busy berniaga dan buat door gift, wedding cake, kek hantaran buat my cousin nat..

rasa kejap je masa berlalukan..nat dah nak kawen. pasni kalau balik kampung, sepupu-sepupu yang segagan aku semua bawak balik suami masing-masing..pastu dah tak boleh sangat nak huha huha macam dulu.. aku dengan kezen-kezen memang rapat. agak terasa jugak la bila masing-masing dah kawin. terasa mati kutu je nanti..huhu

maybe aku tak update for 2,3 days..sebab pukul 9 nanti dah nak bertolak balik ke ipoh!!! wa...rindu ipoh..petang ni nat akad nikah dan esok baru kenduri kawen..n aku yang jadi pengapit si nat nanti..muahaha..tapi nasib jadik peengapit time bersanding kat umah lelaki je..memula aku memang sah-sah tolak bila nat suruh aku jadi pengapit dia..yela, aku ni suka yang blakang tabir je..mana reti mau glems-glems..tapi memandangkan dia beria-ria sroh aku jugak, aku tak sampai hati. siap boleh dia cakap

"tini, mana nak tau jodoh ko cepat je bila jadi pengapit aku"

ape-ape aje lah nat..nanti aku jaga ko baekkk punya kat atas pelamin tu..spare tisu banyak-banyak ek..hehe

door gift during nikah..

wedding cake 4 nat..

tema nat merah putih..so cake pun harus ikut tema..sebenarnya dah lama mak aku tak ambik tempahan kek..so takes time jugak la nak melembutkan tangan untuk buat roses tu..aku try buat jugak..nampak macam senang..tapi susah wooo..kene praktis banyak kalau nak dapatkan sentuhan yang cantek..

at last..yang termampu aku buat ialah buat dot-dot kat atas kek tu je..hahaha..yang ni pun belum siap sepenuhnya..tak design daun lagi..tinggal nak touch up skit-skit je lagi..hope she like it!!!

kawan-kawan..aku plan nak bukak bakery la. sebab aku dah malas nak carik keja. malas nak pegi interview bagai.. so macam nak pegi MARA dan apply kat usahawan tu..tapi dalam masa yang sama aku teruja nak join program train and palce secara PERCUMA - nak apply krusus NIOSH OSH Professional Certificate..camna??? camna??? wah, berbelah bagi la plak..sebab nak pegi krusus ni secara individual kene ado 4k..krusus ni 3 bulan aje..tapi yang ni PERCUMA!!! FREE!!! siap ado elaun lagi..

aku dok update tak sedar dah pukul 8++..lebih baik aku siap-siap untuk balik ipoh!!! happy holiday u all!!!


7 comments:

:: !zyan :: said...

suka la tgk cake tu....mcm best je.

bagus la ko tini pandai wat cake n baking ni.

DA1882 said...

btol la tinie.. i ade denga gak kalo jadik pengapit, cam cepat sket la ikut jejak langkah tu.. hehehe.. wahh.. cantik eh kek? nanti leh la bukak bisnes kat intenet cam kak dib.. hihihi..

irra said...

tini...wat kek ke???

initrahartini said...

izyan : biasa2 aje

cikda : hehe..amin..moga btol la kan?kan?? mmg plan mau wat bisnes camtu..dlm proses.

irra : slalu bz yer kamu..yup, mmg wat kek...untuk makan n tempahan :)

diana said...

tini..kite ni yana..
kite da tgok add yang kmu suggest tuh...
memang best..berkobar2 jek nak wat bisnes..
yang kmu pnyer ni pun tak kurang hebatnya...
canggih la...klu de pape slaloo la info kite yerk!!!!
anything at all....:B

Fiza's said...

uhuhuhu terliur akak tgk kek tue... mesti sodappp
nyummy nyummy

initrahartini said...

yana : wah..bagus2!!! aku tolong ape yg mampu jer..xpe nanti blog bisnes ko dah siap..aku tolong promote k!!!

kak fiza : kalau akak dekat bole sy tlg buatkan 1 :)