penjejak tegar

Saturday, May 2, 2009

saja -saja


ntah kenapa cuti kali ni aku rasa lama sangat..semalam aku ingat hari sabtu..hari ni pulak aku ingat dah hari ahad..kenapa ya?? tapi apa-apa pun esok masih ada lagi waktu untuk aku bercuti-cuti malaysia yer..wahhh..sukaaaaaa..

tadi keluar lagi..sebenarnya plan asal nak keluar dengan aye je..dia mintak tolong aku ajar selok belok naik STAR pegi ke BNM..sebab hari isnin ni dah start kerja kat sana..tak sia-sia dia dapat kakak yang pandai naik lrt ok..sebab aku memang pakar bab-bab redah kl naik public transport..lain la adik aku, keluar mana-mana pun naik kereta..dah lama duduk sini setahun adalah 2,3 kali kot naik public transport.

tengah aku dan aye nak siap-siap keluar..rupanya satu family pun nak join journey naik lrt..haah tak pernah-pernah abah dan mama nak naik lrt..tapi hari ni saja-saja nak jalan kl naik lrt..ape lagi..joooommmm

tengok la some pic yang aku amek time journey maluri-bandaraya..

kat stesen star maluri..

ngeh-ngeh..ghopa pemandu pelancong tak bertauliah

selepas brenti kat bandaraya..aku, aye dan awe carik jalan ke BNM..tak la susah dan jauh mana pun dari stesen star bandaraya ke BNM..cuma keluar je stesen bandaraya kene cross jalan guna jejantas..itu je..tapi aye kan x pernah nak jalan kaki jauh-jauh..memang dok ngomel jauh la..padahal 5 minit pun tak sampai..huh manja tol adik aku nih..tu la padahnya kalau memang jenis keluar jalan naik kereta ajork..

dah jumpa jalan ke BNM..takkan la terus balik rumahkan??? fenattt aku bersiap bagai kalau keluar skejap je..haruslah singgah memana..kebetulan memang sah-sah SOGO yang paling dekat kat situ..jadi harus singgah..aku pun dah lama tak ke sana..mana nak tau ada sale besar-besaran..wah-wah memang ade sale ngkau...sale sampai 17 MAY ni..ramai-ramaila serbu sogo ok pasnih!!! tapi aku tengah ala-ala kekeringan so tutup-tutup mata la jugak..hanya window shopping gitu..

gupenyer mak aku yang lebih-lebih tau...siap belikan shirts, jeans untuk adik-adik lelaki aku.. memang less betol..kitorang la si kakak-kakak fenat memilih untuk dorang..

orang kat dalam sogo punyalah ramai ngkau..memang membeli sakan..hairan pun ada..kata ekonomi gawat tapi aku tengok rakyat malaysia ni dok macam tu jugak..shopping..shopping dan shopping...

lepas shopping baju seluar adik-adik aku kat tingkat atas..kitorang turun ke level bawah pulak..mak iahh lautan manusia tak kira lelaki dan perempuan berkerumun kat tengah-tengah bangunan sogo tu..si perempuan of coz dok sebok pilih handbag...yang lelaki pilih-pilih baju..

aku pun lalu jugak celah-celah lautan manusia tu..sambil tu tangan dok gatai gak belek-belek beg..sekali aku tersambar handbag yang cantek daa...ape lagi, memang aku sambarlah..kalau tak sure tak tido malam teringat handbag tu..aku ni dah la jenis susah skit nak membeli dan suka pada satu-satu barang..ngeh-ngeh sangat hepi dapat beli bag yang cantek dan murah :)


lepas bershopping harusla balik awal sikit..sebab nak kena balik naik lrt..sampai maluri abah amek kereta kat jj maluri..then before balik harus singgah makan..singgah makan kat area rumah ajo..makan nasik lemak orang penang..perghh sedap..

balik rumah tengok AF selang seli AIM..AF ala-ala theatre musical agak menghiburkan bagi aku..cuma aku dah macam bosan la nak tengok..masing-masing takdak aura..pastu aku dah boring haruslah update blog..muahaha..

2 comments:

sepet a.k.a zack_u said...

boleh ajer nak link...

btw...haiii... :)

initrahartini said...

hai zack u...tengs ya!!!