penjejak tegar

Wednesday, February 4, 2009

mimpi yg tidak indah

sejak kebelakangan ni, tidur aku sering terganggu..asal tidur je pasti terjaga..asal tidur je pasti mimpi yg tak enak..knp ya?? td pun camtu, maybe aku tertidur awal kot.tambah pulak aku tertidur tnpa solat isya'.. pastu disebabkan mimpi tak enak terus buat aku bangun dalam 12.30++ td..aku solat dan terus tak boleh tidur..sudahnya aku ngadap pc..pc teman yg palig setia..

nak tau apa aku mimpi tadi? aku mimpi 2 benda yg berbeza..

mimpi pertama :
tetiba mimpi ni berlaku di rumah lama aku..kat kepala batas, penang..padahal aku dok sana ketika usia aku masih di bangku sek. rendah..ketika tu parents aku keluar. yg tinggal aku dan adik2..time tu ntah mcm mana berlaku litar pintas.. dan mengakibatkan rumah kami runtuh..nasib kami selamat..

mimpi kedua :
belum sempat mimpi pertama tamat..aku seorang diri memasuki mimpi kedua..tanpa kenal sesiapa aku ntah di lokasi mana tetiba je menaiki bas untuk pulang kerumah..dah le bas tu tak tulis kemana arah tujuan..aku pun main naik tanpa bertanya..lepas susah payah naik ke dalam perut bas dan bas mula bergerak..baru aku ringan mulut untuk bertanya kpd pemandu bas tu..rupanya aku salah naik bas daa..bas tersebut menuju ke arah satu daerah kedah (aku tak pasti tp bunyik cam pendalaman la) dan destinasi akhir bas itu ke perlis..woo, jauh tu..aku nak balik kl..tp yg pasti aku cakap kat pakcik tu yg aku nak balik perak..

lepas bincang2, aku minta di turunkan kan perhentian sterusnya sebelum terlajak jauh..dan di situ pun aku mengalami kesukaran sebab nak naik cab duit tak cukup dan dipekan kecil tu melilau aku carik public transport yg lain...padahal waktu tu dah makin gelap..aku takut sebab tak biasa di pekan kecil tu...orang pun makin kurang..dan dalam kesengsaraan aku mencari jalan pulang...terus aku tersedar dari mimpi2 itu..

nasib ianya mimpi..

dan nak tahu apa maksud mimpiku itu..ntah betul ntah idak..sempat aku google td..

mimpi pertama - Jika bermimpi rumah anda atau rumah orang lain runtuh alamatnya anda akan difitnah. waa..sape nak fitnah aku??aku ni sape la kan..manade musuh..

mimpi kedua - erm..aku dah cuba google mimpi kedua aku, tp takde pun dapat ape2 hasil..so sape2 yg pandai tafsir mimpi, silakan beri jawabanmu ya :)

6 comments:

Sinido Ejat said...

betul ke ramalan mimpi nieh... ?
mcm tak betul aje

green apple said...

aku pun selalu mimpi merepek-repek macam ni, muka leslie tapi suara laki aku. memang potonggggg.

:: !zyan :: said...

basuh kaki sebelum tido ye!~

HooDa said...

mimpi sesuatu yg tak pasti

initrahartini said...

hoho thnks 4 d comments..
>ntah btul ntah idak, tp tu je result yg aku dpt dr google..yup, mimpi merepek2 tu biasa kak D..hehe..tu la lupa mau basuh kaki sblm tidoq n btul, ianya hanya mimpi..dan tak pasti :)

BuahKranjiDalamPerahu said...

syirik jika mempercayai benda benda tahyul.... kakakakakakaka....aku ngarut jer....jangan mara plak...