penjejak tegar

Saturday, March 14, 2009

1 transformasi akan berlaku~


ntah kenapa AF kali ni aku macam beria2 nak tengok..

mungkin disebabkan:


* tiara ialah pengetua AF7 - pada pendapat aku, tiara seorang yg perfectionist n bnyk pengalaman so insyaAllah percubaan tiara untuk jadikan AF kali ni adalah sebagus n sebangga PGL..


*dah tujuh musim aku menjadik penonton AF..


*aku suka yazid..haha~ ntah kenapa aku suka mamat nih dalam semua2 pelajar..suara pun sedappp...cuma perlu auraaa untuk jadik juara..vote 4 yazid (tp aku takvote pon..hukhuk)



ni ler tiara..yg bakal mentransform budak2 tu...so kite tunggu n lihat hasil usaha beliau bersama tenaga2 pengajar yg lain..adakah af kali ni outstanding ???

meh aku kenalkan ngan mamat yg aku sooka ni..

nama penoh : MOHD YAZID KAMAL b IBRAHIM


nama manje2 : ATAN


umornye : 22 tahun .. (adik2 lagi daa..)


tarikh lahir : ohhh sehari sebelum besday aku.. 17 FEB 87'


TUGASAN MINGGU PERTAMA YAZID

PENGHUJUNG RINDU – JAMAL ABDILLAH

Bila kekasih mengundang aku pulang
Mahligai menanti penuh gemilang
Bila kekasih menyingkap tabir cinta
Tiada terbatas dengan kata-kata

Dapatkah aku membalas dengan air mata
Tanda syukur menerima
Setelah sekian lama
Menghamba hidup pada dunia

Seribu tahun takkan sama
Sesaat bersatu dalam nyata
Kerna kasih ku sanggup korbankan
Jasad dan nyawa

Terang bulan kerana mentari
Hadir bayang kerana cahaya
Begitulah cinta kita

Tiada jarak pemisah lagi
Tiada garis sempadan budi
Aku terima dan jua memberi
Seikhlas hati

Seribu tahun dan sejuta langkah
Seribu tahun bersinar cinta
Kita bertemu di penghujung rindu


hoho~ lantak pi lah org nak cakap aku tgk af ni cam buang masa ke hapa ke..tp setiap org punya pandangan tersendiri bila kita melihat sesuatu..aku just amik menda yg positif dalam af ni..aku meluat jugak tgk budak2 yg gedik2 n nangis2 dalam AF..aku taknak tengok tu semua...selain ianya hiburan hati, AT LEAST aku tgk AF ni aku baru tau nak menyanyi pun perlu ilmu n teknik2 yg betul..baru aku tau pasal pitching, bubling..bla..bla...selain tu kita tgk semangat n kepayahan mcam mana seseorang nak capai impian mereka..n cuba kita apply dalam kehidupan kita..biarpun ia berbeda dari segi bidang..tp masih boleh dipraktikkan..
kita cuba belajar dari mereka tentang keberanian.. berani mencuba, berani untuk berhadapan dengan beribu penonton di dewan dan secara langsung di seluruh malaysia n brunei.. tak semuakan punya keberanian itu?? ditambah pula kena kritik..perhhh payah nak hadapi..
lagi satu..aku suka tgk diari sebab dari situ aku dapat belajar pelbagai jenis gaya tarian...ada masa2 aku praktikan untuk senaman sendiri2..hehe..mempelbagaikan gaya so tak le bosankan??
kelas motivasi n kelas bahasa inggeris pun sngt2 berguna..walau ianya tunjuk skit2 je..tp kita grab je la apa yg ditunjukkan tu...
paling best kadang2 aku jadikan lagu tema AF sebagai motivasi diri..ayuh MENUJU PUNCAK!!!


Bukan mudah Menyusun tangga ke angkasa Oh yeah......Bukan mudah Mengubah mimpi jadi realiti Apa pun jua bisa terbukti Andai langkahmu tidak terhenti Menuju puncak gemilang cahaya Mengukir cita seindah rasa Menuju puncak impian di hati Bersama janji azam sejati Pasti berjaya di Akademi Fantasia Bukan mudah Mencapai bintang yang berkelipan Oh yeah......Bukan mudah Jalanan ini untuk diharungi Apa pun jua bisa terbukti Andai langkahmu tidak terhenti Menuju puncak gemilang cahaya Mengukir cita seindah rasa Menuju puncak impian di hati Bersama janji azam sejati Pasti berjaya di Akademi Fantasia Percaya pada diri Dengan harapan dan keyakinan Menuju puncak gemilang cahaya Mengukir cita seindah rasa Menuju puncak impian di hati Bersama janji azam sejati Pasti berjaya di Akademi Fantasia

# hooda, yan, apat, as n geng2 seuniv dolu..korang ingat x kite berlari2 semata nak coppp tempat tgk konsert??? hehe..owh indah bila dikenang semua kenangan.. :)

so MALAM ini konsert PERTAMA AF7... mari kite lihat..adakah ianya seperti yg kita harap2kan berlakunya satu TRANSFORMASI???


3 comments:

ieda said...

yup...betul2 tu..saya pun dah naik deman ngan Af ni..sampaikan adik ipor pun ckp kat my hubby yg dia susah nk cari ubat pasal demam satu ni..hehe..AFUNDI YAZID...

initrahartini said...

hehe...blum lagi berlaku transfromasi...mari kita lihat untuk minggu2 akn dtg!

DA1882 said...

eh my fev this season pon yazidah jugak! hehehe. walopon rambut agak busuk n kusut sket, tapi takpe, minat gak.