penjejak tegar

Wednesday, January 14, 2009

renjis 2 suda last episod :(

taken from asyraf muslim's blog..

sape tgk cite RENJIS musim ke 2 ni?? sape yg suka lakonan elyana sure mmg korang kata best citer ni..n setiap hari rabu 9.05pm aku tak miss tgk citer tu..n lepas ni malam2 rabu ku dah sunyi sebab aku dah tak boleh nak gelak2 tgk lakonan elyana n sherry yg slumber gila tu..huhu..


selain elyana n sherry..pelakon2 lain jugak memberikan lakonan yg mantap walaupun dorang tu baru setahun jagung berjinak2 dalam bidang lakonan..such as asyraf muslim sbgai adik kirana yg blurrr2 tu..hehe

tp macam agak sedih sebab episod last ni tetiba din (lakonan asyraf sinclair) datang balik dalam hidup kirana (elyana)..time tu elyana plak cam dah ada hati kat budi..tp si din ni wat spoil plak buatkan kirana keliru untuk memilih salah sorang antara mereka..yg si rafique plak masih tak bole lupakan kirana sampai hari perkahwinan pun still cari kirana n luahkan cinta pada kirana..


n budi je yg sempoi2..kata budi walaupun dia mmg cintakan kirana tp dia taknak memaksa..tp dia selalu ada disamping kirana..so sweet..n at last kirana pilih budi..hehe..penantian yg berbaloi kan???


n aku suka satu dialog dalam episod ni..time si budi borak ngan kirana yg tgh keliru tu...lebih kurang macam ni la si budi nasihatkan kat kirana tu..


'jangan keliru lama sangat..nanti kita tak tahu apa yg kita nak dalam hidup kita'


yup..aku rasa bnyk jugak yg aku belajar dalam cite renjis ni..ttg kehidupan, pilihan, soal hati, soal kerjaya n persahabatan..


n baru aku sedar..aku perlu relaks skit dalam dalam mengejar apa yg aku inginkan..sebab kalau tersilap langkah boleh jadi buruk padahnya..ada paham ka???tersirat tak ayat aku..hahahaha..mmg tersirat n berserabut mcm tuannya :P
eherm - tetiba aku rasa tak keliru dah..yeay!!



1 comment:

Fiza's said...

yes, mmg best citer nie... tp ,kekadang akak terbabas tgk gak