penjejak tegar

Saturday, April 11, 2009

--

benci giloss bila ada perasaan rendah diri ini.ntah kenapa tetiba aku ada perasaan seperti ini.mungkin sebab aku mengunjungi ke blog-blog lain yang buatkan aku rasa diri ini serba serbi kekurangan.bukan aku tak bersyukur dengan apa yang tuhan telah berikan untuk aku.cuma aku rasa aku mampu ke tahap yang lebih baik, tapi aku sendiri yang meliku-likukan jalan kehidupan aku.aku rasa aku banyak membuat pilihan-pilihan yang salah dan akhirnya keputusan yang aku buat itu memberi kesan hingga ke hari ini.

bila perasaan rendah diri tu dah menyelubungi diri..mulalah aku rasa orang-orang yang aku sayang dah tak sayang aku lagi.aku fikir yang bukan-bukan.dan setiap kali aku berhadapan dengan orang awam, aku selalu terasa mereka mengutuk-ngutuk aku di atas ketidakmajuan diri ini. dan aku terasa diri ini amat hodoh sekali. terasa aku lah manusia yang paling lembabs sekali walhal kawan-kawan yang lain sudah melalui pelbagai transformasi diri. tapi aku masih macam ni je..patutla kalau aku jumpa kawan-kawan lama..walaupun kawan yang dah 10 tahun tak pernah jumpa dorang boleh cakap kat aku macam ni..

"eh tini..ko x brubah pun..still macam dulu"

betul tu..kalau ada perubahan dalam diri ini pun ianya tak melibatkan perubahan pada skala besar..hanya perubahan-perubahan kecil je. aku tak rasa ada kemajuan dalam diri pun. cuma rasa diri ini makin lama makin teruk..huhu~

mungkin aku harus pergi jauh. dan mulakan hidup baru~~

6 comments:

:: !zyan :: said...

shuhhh...jangan begitu!

Pi bace entri terbaru aku "it's a journey"

Semua org ade jalan2 berliku yg perlu ditempuhi tini..

LoVEaQshA said...

Ala sis jgnla camnie..jgn sedih2 taw..
kita sm jer br btatih kat blog nie ok..
zura pn ada rs yg sm sblm nie..

be happy ok..

initrahartini said...

tengs izyan n zura..

Erda said...

ish...x ade kekurangannye. x perlu nak rase rendah diri. bersyukur dgn ape yg kite dpt. tu seme nimat yg allah beri pada kite. juz pk masih ade lagi yg lebih teruk dr kite tp hidup die happy aje. bahagia kan? heheheh....

leadleedeea said...

jgn laaa mcm nih...xnak laa sedih2 k? lead sntiasa sokong in whatever u said n do..

initrahartini said...

thanks guys..aku mmg camni..cepat down..ni dah ok balik :)